Добре дошли!

Сушен плод от жожоба (китайски фурми - едри)

Наличност: на склад

11,60 лв.
ИЛИ

Бърз преглед

Това е още една много ценна за китайската медицина билка: използва се наравно с жен-шена, лиция (императорски плодчета, гоучи или мерджан), черните и бели китайски гъби.

Сушен плод от жожоба (китайски фурми - едри)

Кликнете двата на горната картинка за увеличение

Zoom Out
Zoom In

Още изгледи

Детайли

Жожоба, известна още като китайски фурми или хинап.

Това е още една много ценна за китайската медицина билка: използва се наравно с жен-шена, лиция (императорски плодчета, гоучи или мерджан), черните и бели китайски гъби. В 100 г от продукта се съдържат 400 до 600 мг витамин С (80 пъти повече от ябълката).

Според терминологията на китайската медицина жожобата смазва сърцето и белите дробове, т.е. кара ги да работят по-добре, лекува недостига на енергия (сили на организма), отпушва застой на енергия в червата и далака (според д-р Ван Циенцюн – Hanlin Academy- влиза в меридиана на стомаха и далака), има общоукрепващо организма и успокояващо нервната система и сърцето, антиканцерогенно и подмладяващо организма действие. Достатъчни са три плодчета на ден, които трябва да се дъвчат бавно и с много слюнка.

Китайските фурми са много полезни за женския организъм. Има и чай от жожоба. Подмладяващото действие се илюстрира от една китайска легенда, според която бабата изглеждала като млада девойка пред внука си, който бил вече старец, защото не искал да яде от китайските фурми.

Нето: 500 гр.

Продуктови отбелязвания

Използвайте спейс за разделяне. Използвайте единични кавички (') за фразите.