Добре дошли!

Морски водорасли (морско зеле) "хай-дай" - 100 гр.

Наличност: на склад

2,40 лв.
ИЛИ

Бърз преглед

Задължителна съставка на китайската салата.


Накисват се 1-2 часа във вода, след което се добавят към салати, бульони, основни ястия или се задушават с месо.

Морски водорасли (морско зеле) "хай-дай" - 100 гр.

Кликнете двата на горната картинка за увеличение

Zoom Out
Zoom In

Още изгледи

Детайли

В Китай водораслите са широко използвана и много полезна храна. Китайците смятат, че щом растенията, които растат на сушата, се използват за храна, защо да не се използват и тези, които растат в морето, след като човек така или иначе използва за храна морските животни – рибите.

Морските водорасли съдържат вещества, които предпазват от заболявания на щитовидната жлеза, прочистват кръвта и бъбреците, подхранват организма, тъй като енергията им е “Ин”.

Водораслите “Хай-дай” (морско зеле) спадат към кафявите водорасли. Лентообразни са и растат по морското дъно върху скални повърхности. Тъй като са особено богати на йод, флуор и други полезни вещества, те се използват широко в китайската медицина.

Начин на употреба: За храна се използват, като се накисват предварително за един-два часа в топла вода. Измиват се добре, нарязват се и се добавят към салати, соеви кълнове, супи и други ястия с или без морски продукти. Те са задължителна съставка на китайската салата, която се приготвя в китайските ресторанти и у нас.

Нето: 100 гр

Продуктови отбелязвания

Използвайте спейс за разделяне. Използвайте единични кавички (') за фразите.