Добре дошли!

Зелени игри (скрити загадки в приказки кратки), илюстрирана детска книжка

Наличност: на склад

8,00 лв.
ИЛИ

Бърз преглед

Специално предложение!


Автор и илюстрации: Юлия Момчилова
ИК "ДЪГА" ООД 56 стр., мека корица, формат: 23х22 см


«Зелени игри» от Юлия Момчилова е книжка с любопитни поучителни истории и забавни игри, които ще накарат детето Ви да мисли самостоятелно и логично. В процеса на четенето и игрите, пътешествайки из чудния свят на насекомите, то неусетно ще получи знания за техния живот, но и за морално-етичните правила на човешкото общество; ще се научи да разбира логиката на междуличностните взаимоотношения, ще развие фантазията си и ще свикне да се изразява на добър книжовен български език.


Книжката «Зелени игри» е предназначена за деца от 4 до 8- годишна възраст.


Тя е изпълнена с интригуващи тайни и много въпроси, скрити навсякъде в приказките, стихотворенията, гатанките, игрите…. Какви са те? Ще разберете като я прочетете!

Зелени игри (скрити загадки в приказки кратки), илюстрирана детска книжка

Кликнете двата на горната картинка за увеличение

Zoom Out
Zoom In

Още изгледи

Детайли

Специално предложение!

„ЗЕЛЕНИ ИГРИ” (скрити загадки в приказки кратки)

Автор и илюстрации: Юлия Момчилова
ИК "ДЪГА" ООД 56 стр., мека корица, формат: 23х22 см

Книжката се състои от 11 кратки приказки, 8 стихотворения и стихотворни гатанки, въпроси, задачи, игри, разположени на 52 страници.

Героите са различни насекоми - буболечки и бръмбарчета, пеперуди и други малки същества и растения, които се срещат сред поляни и градини. Педагогическите и художествените задачи на писателката се разполагат на няколко смислови равнища:

1. Всяка приказна миниатюра съдържа знание за естествения живот на насекомите. Детето ще научи любопитни подробности от живота им.

2. Авторката неусетно го запознава с морално-етичните правила на междуличностните отношения в човешкото общество.

3. Забавлявайки се с интересните случки и игри, детето ще „поживее” в чудния свят на малките буболечки и ще си представи как изглежда той през техните очи. Това развива фантазията.

4. Стремежът на авторката е да се повиши мисловният потенциал на детето и възможността му да разсъждава самостоятелно и логично. След всяка приказка и стихотворение, тя поставя въпроси и задачи на детето, свързани със съдържанието, с образите, случките и дилемите на героите и така провокира детското размишление.

5. За да подпомогне правилната преценка и разсъждение на децата, авторката си служи с различни игри, чрез които внушава и утвърждава всеки конкретен поучителен извод. Игрите имат и развлекателен характер. Включени са картинки за оцветяване и различни «главоблъсканици».

6. Чрез художественото слово децата се учат на добър книжовен български език. Чудесните текстове учат децата на точен и образен български език. Приказните историйки по протежение на цялата книжка се случват от пролетта до зимата. Затова са подредени по реда на годишните сезони, започвайки от пролетта като символ на началото.

Какво подсказва подзаглавието на книжката:”Скрити загадки в приказки кратки”? Следва да очаквате тайни, интригуващи и весели; също много въпроси, скрити навсякъде из книжката – в приказките, стихотворенията, гатанките, игрите…. Какви са тези загадки? Ще разберете като прочетете книжката!

ЗА АВТОРКАТА: Музикантка по образование и професия, авторката на текстовете (приказки и стихотворения), а също и на илюстрациите, дълги години е сътрудничила на Българска национална телевизия и Българско национално радио в рубриките „Лека нощ, деца!”, „Звънче”, „Ранобудно петленце” и др. Нейни куклени пиеси са отличени с награди на конкурси в гр.Варна („Златният делфин”, 1990г.) и гр.Ямбол („Михаил Лъкатник”, 2003г.). Има публикации на куклени пиеси, приказки и стихотворения в много детски списания и вестници. Освен на „Зелени игри”, Юлия Момчилова е авторка и на книжките „Лесно ли е да си дядо Коледа” и „Търся приятел”, реализирани от издателство „Фют”.

Продуктови отбелязвания

Използвайте спейс за разделяне. Използвайте единични кавички (') за фразите.